Nap
Óra
Perc
mp

NOSTRADAMUS 2.0 / AZ IDŐ RENDJE

Idén 20 éve, 1999-ben jelent meg első Nostradamus-albumunk, a Próféciák Könyve. És most, az évforduló tiszteletére óriási fába vágtuk a fejszénket: nekiláttunk az album folytatásának, a NOSTRADAMUS 2.0-nak!
A lemez stúdiómunkálatai javában folynak, a megjelenés dátuma az élő lemezbemutató dátuma is egyben: 2019. november 16.

A NOSTRADAMUS 2.0 igazi concept-album lesz, különleges Ars poetica-val:

A FONTOS DOLGOKAT SENKI SEM LÁTTA ELŐRE!

Meg sem született látomások – ez is lehetne a címe. (Lehet, hogy lesz is….  )

Az egész koncepció szinte felesel az első NOSTRADAMUS lemezével. Olyan témákat veszünk végig, amik meghatározták a mi mai világunkat, de képtelenség lett volna előre látni őket. Csak néhány fontos példa, amolyan munkacímek az anyagból – találomra:

50
Idén 50 éve, hogy 1969. július 20.-án Niel Amstrong és Edwin Aldrin a Holdra lépett. Nostradamus számára még az sem volt világos, mi is valójában a Hold, a Nap, mik a bolygók és a csillagok.
És így azért nehéz lett volna bármit is jövendölni az emberiségnek erről a “hatalmas kis” lépéséről….

Az Idő Rendje
Ezt a zenét Carlo Rovelli könyve inspirálta. Az idő olyan rejtély, amelyről mindenkinek van személyes tapasztalata, de igazi természetéről Nostradamus kora alig tudhatott valamit. Az idő radikális átalakuláson ment át Newtontól Einsteinig, és azóta is formálódik a fejünkben a róla alkotott kép. Múlt és jövő már nem egymás ellentettjei. Eltűnt, amiben mindenki hisz: hogy az egyetlen biztos pont a jelen. “Idő márpedig nincs!” – mondja az olasz fizikus.
Hát valami ilyesmi piszkálta meg a zenekar fantáziáját.

NetDown
A Hálózat Hajnala. A témát magát feltehetőleg nem kell magyarázni, holott egyáltalán nem volt előre látható szinte semmi abból az információs BigBang-ből, aminek éppen szemtanúi vagyunk. Nostradamusnak esélye sem lett volna megjövendölni semmi hasonlót….

A Főnix szárnyai II. / Információs Háború
Ez a tétel szerves folytatása az előzőnek, és egyben az első Nostradamus-albumon megjelent téma továbbgondolása is. Mind zeneileg, mind koncepciójában, csakhogy most a modernkori hadviselés egy olyan formájáról szól, amiről Nostradamus nem is álmodhatott.

Returnity (Return to Eternity – Visszatérés az örökkévalósághoz)
Ez a szám teljes nonszensz. Nagyon-nagyon közel áll a szívünkhöz, főként azért, mert olyan meglepetéssel készül, ami gyakorlatilag lehetetlen…..

Összefoglalás helyett:
Ha volna igazi jövőbe látás, nem lenne szabad akarat – mondja Aquinói Szent Tamás.

Hát valami ilyesmiről készül szólni az az album, aminek élő bemutatóját 2019. november 16-án tartjuk a MOMKult-ban.

Pontosan húsz évvel az első Nostradamus-album megjelenése után: NOSTRADAMUS 2.0!

(C)1980-2018 SOLARIS EGYÜTTES